Ingredientai
- Vyšnios 400 g 1 pakelis šaldytų arba 400 g šviežių
- Cukrus 3 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Krakmolas 1 valg. š.
- Maskarponės sūris 400 g
- Grietinėlė 100 ml riebi
- Miltelinis cukrus 4 valg. š. 3–4
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Sausainiai 16 vnt. biskvitiniai
- Kava 1 st. stipri
Kaip gaminti
1. Vyšnias sudėkite į puodelį, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir virkite ant mažos ugnies, kol atsiras sulčių.
2. Krakmolą ištirpinkite 4 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į verdančias vyšnias. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3. Maskarponę suplakite su milteliniu, vaniliniu cukrumi ir grietinėle.
4. Sausainius sutrupinkite ir kelioms sekundėms panardinkite į šaltą kavą.
5. Į desertines lėkšteles sluoksniais dėkite sausainius, maskarponės kremą ir vyšnias.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita