Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. 1 nepjaustytas, 1 susmulkintas
- Česnakai 3 skiltelės sutrintos
- Petražolės 1 sauja susmulkintų
- Pomidorai 2 vnt. supjaustyti
- Pomidorų tyrė 2 valg. š.
- Lašiša 2 vnt. galvos
- Vynas 0,5 puodelis sauso baltojo
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinto
- Žuvis 500 g juostelėmis supjaustytos filė
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Baltieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Litre vandens su svogūnu nuvirkite lašišų galvas. Sultinį nukoškite.
2. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų. Kelias minutes pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Po to pridėkite česnaką. Minutę maišydami pakepinkite. Tada pridėkite petražoles, pomidorus ir pomidorų tyrę. Maišydami kelias minutes pakepinkite ant mažos kaitros.
3. Supilkite sultinį, vyną ir sudėkite žuvį. Užvirinkite ir virkite, kol žuvis suminkštės ir bus biri, apie 3-5 minutes. Pridėkite druskos ir juodųjų pipirų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos