Ingredientai
- Kiauliena 600 g išpjovos
- Druska 0,5 valg. š.
- Džinas 30 ml
- Česnako milteliai 0,5 arbat. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų
- Žalioji citrina 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š. galima naudoti ir daugiau, pvz., 3 šaukštelius
Kaip gaminti
1. Nupjaustykite nuo išpjovos visus riebaliukus, plėveles ir gysleles.
2. Inde, kuriame sūdysite išpjovą, sumaišykite druska, cukrų, džiną, pipirus, česnako miltelius ir žaliosios citrinos žievelę. Įdėkite į indą išpjovą, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartydami 1–2 kartus.
3. Pasisūdžiusią išpjovą išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Tada suvyniokite į marlinį audinį arba lengvai apsukite popieriniu rankšluosčiu ir pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio). Vytinkite 5–7 dienas. Stebėkite, kad išpjova apvystų, bet ne sukietėtų visiškai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai