Ingredientai
- Kiauliena 700 g nugarinės
- Druska 1 valg. š. kupinas
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų
- Čiobreliai 1 valg. š. šviežių lapelių
- Mairūnas 1 valg. š. šviežių lapelių
- Degtinė 40 ml
- Česnakai 1 vnt.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nupjaustykie nuo nugarinės visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite nugarinę sumaišykite druską, pipirus, smulkintas česnako skilteles, žoleles ir degtinę. Įdėkite į indą nugarinę, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.
2. Pasisūdžiusią nugarinę išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Nugarinę suvyniokite į marlinį audinį arba lengai apsukite popieriniu rankšluosčiu, pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 7-10 dienų. Stebėkite, kad nugarinė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai