Ingredientai
- Sviestas 220 g arba margarinas
- Kiaušiniai 5 vnt. kiaušinis bei trynys tešlai ir 3vnt. - įdarui
- Cukrus 210 g 80 g - pyragui, 80 g - įdarui, 50 g - želė sluoksniui
- Miltai 250 g 250-300 g
- Biskvitas: ( 1/3 gatavo papločio) 1 vnt.
- Kriaušės 2 vnt. 2-3 vnt. įdarui
- Varškės sūris 300 g 22 proc. riebumo įdarui
- Pudingas 1 vnt. vanilinis, miltelių įdarui
- Grietinėlė 75 ml 35 proc. riebumo, plakama įdarui
- Vynas 300 ml 300-350 ml sausas raudonas - želė sluoksniui
- Prieskoniai: (karšto vyno - želė sluoksniui) 1 valg. š.
- Želatina 2 valg. š. želė sluoksniui
- Džemas 50 g abrikosų - papuošimui
- Migdolai 50 g skrudinti, plokštelės papuošimui
Kaip gaminti
1. Iš 150 g kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, trynio, cukraus ir miltų išminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite šaldytuve valandą. Atšalusią tešlą iškočiokite, įtiekite į riebalais išteptą atsegamą kepimo formą ir apspauskite kraštus. Įdėkite trečdalį biskvito (jį supjaustykite į tris dalis). Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant biskvito.
2. Varškės sūrį sumalkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pudingo miltelius išmaišykite su grietinėle ir sumaišykite su maltu sūriu. Varškės masę supilkite ant kriaušių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45–50 minučių. Iškeptą pyragą gerai atšaldykite.
3. Vyną užvirinkite su cukrumi ir prieskoniais. Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens, supilkite į karštą vyną ir išmaišykite. Viską nukoškite pro sietelį ir supilkite ant atvėsusio pyrago. Laikykite valandą šaldytuve, kol sustings.
4. Pyrago kraštus aptepkite pašildytu abrikosų džemu, apspauskite skrudintomis migdolų plokštelėmis.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“