Ingredientai
- Kokosų drožlės 1 st. kupina
- Avižiniai dribsniai 50 g pusė stiklinės
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Saulėgrąžos 2 valg. š.
- Sviestas 100 g
- Medus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 220 ml
- Miltai 1 st. 1,5
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kakava 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Razinos 80 g pusė stiklinės
Kaip gaminti
1. Kokosų drožles, avižinius dribsnius, sezamų ir saulėgrąžų sėklas sumaišykiite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
2. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su medumi, išplaktais kiaušiniais bei pienu.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava, razinomis ir paskrudintu mišiniu.
4. Sauso mišinio viduryje padarykite duobutę ir po truputį supilkite kiaušinių plakinį. Maišykite, kol visi komponentai susijungs, bet nesistenkite, kad masė būtų vienalytė.
5. Paruoštą tešlą išdėliokite į keksiukų formeles ir 180`C karštumo orkaitėje kepkite 20–25 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita