Ingredientai
- Miltai 150 g kvietinių, tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai ir 3 tryniai įdarui
- Pienas 150 ml tešlai
- Sviestas 2 valg. š. tirpinto tešlai ir 150 gr. įdarui
- Vanduo 100 ml tešlai
- Krevetės 200 g išlukštentų, įdarui
- Krapai 2 valg. š. smulkintų, įdarui
- Sūris 200 g smulkiai tarkuoto brandinto, įdarui
- Baltieji pipirai (įdarui) 5 vnt.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių įdarui
- Petražolės 1 vnt. stiebelis įdarui
Kaip gaminti
1. Užmaišykite skystą tešlą iš nurodytų produktų, iškepkite lietinius.
2. Paruoškite įdarą. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti. Į kitą puodą įpilkite 4 šaukštus vandens, suberkite sutrintus pipirus, įmeskite petražolės šakelę, virkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos pusė vandens. Skystį perkoškite.
3. Į švarų puodą sudėkite kiaušinių trynius, plakdama šluotele supilkite petražolių nuovirą. Įstatykite puodą į kitą puodą su verdančiu vandeniu, plakite šluotele, kol masė sutirštės. Nuimkite indą nuo viryklės, stipriai plakdama plona srovele supilkite tirpintą sviestą ir citrinų sultis. Padažas turėtų būti beveik baltos spalvos.
4. Sudėkite į padažą tarkuotą sūrį, kapotus krapus ir krevetes. Dėkite ant blynelio įdaro, susukite ritinėlį, sudėkite įdarytus lietinius į karščiui atsparų indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 230°C temperatūros orkaitėje maždaug 10 min. Tiekite iškart.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita