Ingredientai
- Kviečių dribsniai 2 st.
- Ryžių dribsniai 2 st.
- Kukurūzų dribsniai 2 st.
- Avižiniai dribsniai 2 st.
- Kokosų drožlės 2 st.
- Migdolai 1 st. migdolų drožlių
- Lazdynų riešutai 1 st.
- Džiovintų uogų (spanguolių, braškių, vyšnių) 1 st.
- Sviestas 100 g tirpinto
- Medus 1 st. skysto
Kaip gaminti
1. Visų rūšių dribsnius, džiovintas uogas ir riešutus sumaišykite viename dideliame dubenyje.
2. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su medumi (kietą, susicukravusį medų prieš tai galima pakaitinti karšto vandens vonelėje).
3. Dvi dideles kepimo skardas išklokite aliuminio folija, patepkite aliejumi ir suberkite dribsnių bei riešutų mišinį. Išlyginkite paviršių, apšlakstykite sviesto bei medaus mišiniu ir 170ºC karštumo orkaitėje kepkite 30–35 min. (kepinys gatavas, kai kokosų drožlės būna parudavusios).
4. Iš orkaitės ištrauktą kepinį ataušinkite skardose, paskui sulaužykite stambokais gabaliukais ir sudėkite į didelę skaidraus stiklo vazą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita