Ingredientai
- Grikiai 120 g
- Raudonasis svogūnas 120 g
- Petražolės 60 g lapelių
- Česnakai 10 g
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Pomidorai 1 vnt. didelis
- Citrinos 1 vnt.
- Druska 7 g
- Alyvuogių aliejus 30 ml
Kaip gaminti
1. Puode užverdame vandenį ir suberiame grikius (santykis: 1 nedidelis puodelis grikių ir 2 puodeliai vandens). Verdame 12 min. ant mažos ugnies. Išjungiame ugnį ir paliekame puode dar 10 min.
2. Smulkiai sukapojame petražoles ir česnaką. Mažais kubeliais supjaustome raudonąjį svogūną bei pomidorą. Papriką nuskutame ir susmulkiname mažais kubeliais.
3. Daržoves bei žalumynus dedame į išvirtus grikius, viską sumaišome.
4. Skaniname alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir druska.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai