Ingredientai
- Grietinė 450 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 1 sauja iš akies
- Cukrus 1 st. 0,5
- Aliejus 500 ml kepimui
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su cukrumi. Berkite miltus.
- Viską sumaišykite, minkykite tešlą, kuri neturi lipti prie rankų, turi lengvai kočiotis.
- Labai gerai jei tešla kuri laiką palaikysite šaldytuve, bet nėra būtina.
- Tešlą iškočiokite, pjaukite lapelius stačiakampio formos, padarykite įpjovimą kiekvieno viduryje, vieną kraštą perkiškite per tą skylutę - gaunasi toks kaip kaspinėlis.
- Kepkite įkaitintame aliejuje ant mažos ugnies, kol pagelsta. Taip reikia apkepti iš dviejų pusių. Dar ant karštų išdėliotų į indą žagarėlių pabarstykite milteliniu cukrumi.
- P.S. Patarčiau lapelius kočioti storesniais, nes iškočiojus plonus - iškepę žagarėliai bus labai kieti, sausi...
Skanaus!
Receptą atsiuntė Ieva Tursaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita