Ingredientai
- Pienas 250 ml
- Sviestas 100 g
- Cukrus 100 g
- Druska 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 - tešlai ir 1 - plakinio bandelėms aptepti
- Miltai 560 g 500 - tešlai ir 60 - bandelių paruošimui
- Mielės 2 arbat. š. 2.5 - sausų
- Svogūnai 1 vnt. 1 - 2
- Lašiniai: (100 - 200) 100 g
- Pipirai 1 arbat. š. maltų
Kaip gaminti
- Pirmiausiai paruoškite mielinę tešlą. Kiaušinius gerai ištrinkite su cukrumi ir druska. Įmaišykite minkšto sviesto ir pašildyto pieno.
- Į miltus suberkite mieles ir šią masę supilkite į kiaušinių masę. Viską gerai išminkykite. Apdenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltai, kad mielinė tešla pakiltų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais.
- Pakilusią tešlą padalinkite į saujos dydžio gabaliukus.
- Pasiruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite lašinukus ir svogūnus į kvadratėlius, ir, įbėrę pipirų, gerai išmaišykite.
- Iš mielinės tešlos gabaliukų suformuokite blynelius. Į blynelių vidurį dėkite šaukštą paruošto įdaro ir, užlenkę blynelio kraštus, juos suspauskite. Pastatykite ir suformuokite bandelę taip, kad suspaudimas būtų per bandelės vidurį (forma turėtų būti panaši į kibino formą). Taip paruoškite visas bandeles. Bandeles sudėkite į skardą palikdami tarp kiekvienos šiek tiek vietos, nes bandelės dar pakils.
- Palikite bandeles skardoje pastovėti 10-15 min., kad pakiltų.
- Prieš dedant į orkaitę, bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu – tai suteiks bandelėms auksinį atspalvį ir neleis joms sutrūkinėti.
- Kepkite orkaitėje, kol gražiai pagels.
Skanaus!
Recepto autorė: Viktorija Ramašauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita