Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Dešrelės 150 g virtos; arba dešra
- Sūris 60 g tarkuoto fermentinio
- Ridikėliai 2 vnt.
- Morkos 20 g tarkuotų
- Salotos 6 vnt. lapai
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kiaušinius kietai išvirkite, užpilkite šaltu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Vėliau juos nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.
2. Baltymų puseles sudėkite į atskirą dubenį.
3. Į kitą indą sukrėskite mažais gabalėliais supjaustytą virtą dešrą, sudėkite tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska ir pipirais bei viską gerai išmaišykite.
4. Paruošta mase įdarykite kiaušinių puseles ir išdėliokite ant lėkštėje patiestų salotų lapų.
5. Iš pjaustytų ridikėlių atskirai pasidarykite peliuko ausytes, iš pipirų – akis, o iš morkos – nosytes.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos