Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 3 puodelis viso grūdo
- Kokosų aliejus 6 valg. š. ištirpinto
- Datulių sirupas 8 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Augalinis pienas 0,5 puodelis ryžių
Kaip gaminti
1. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu smulkintuvu iki miltų.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
3. Į elektrinį maišytuvą berkite miltus, druską, pilkite kokoso aliejų ir maišykite tol, kol miltai gerai susimaišys su aliejumi.
4. Į gautus drėgnus trupinius pilkite datulių sirupą, ryžių pieną ir gerai suminkykite tešlą, kol masė taps vientisa.
5. Iš gautos masės kočiokite tešlą (būtinai ant kepimo popieriaus – papildomai miltų nereikia!). Išspauskite norimos formos sausainius (mes gaminome zuikius).
6. Suformuotus sausainius dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. O tada skardą šaukite į orkaitę.
7. Kepkite 10–12 min., kol taps auksiškai rusvi, stebėkite, kad neperkeptų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Velykos