Ingredientai
- Karka (vidutinio dydžio) 1 vnt.
- Alus 1 vnt. 1 indelis - šviesaus
- Grietinėlė 50 ml
- Džiovintos slyvos 200 g
- Porai 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Druska 2 valg. š. marinatui
- Česnakai 1 vnt. marinatui
- Kmynai 2 valg. š. marinatui
- Garstyčios 3 valg. š. marinatui
- Aliejus 70 ml marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis marinatui
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis miltelių - marinatui
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų - marinatui
- Rozmarinai 1 arbat. š. marinatui
- Čiobreliai 1 arbat. š. marinatui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. "Farino" - marinatui
Kaip gaminti
1. Česnaką susmulkinkite, supilkite į aliejaus - garstyčių mišinį. Suberkite druską ir kitus ingredientus.
2. Karką įpjaustykite aplinkui ir mišiniu gerai įtrinkite.
3. Vėsiai laikykite per naktį.
4. Aluje išplakite grietinėlę, į stiklinį kepimo indą sudėkite karką, suberkite slyvas, įpjaustykite porų ir užpilkite alaus - grietinėlės mišiniu.
5. Uždengtame inde karką troškinkite 1 val.
6. Prie karkos dar galite ruošti aliejumi bei prieskoniais su druska įtrintas bulves. Po valandos kepimo karką ištraukite iš kepimo indo. Įdėkite tarp bulvių į skardą, apšlakstykite aliejumi - metas išsiblaivinti kiek ir apskrusti.
7. Alaus padažą su slyvomis pasilikite. Bus galima patiekti prie mėsos. Karką su bulvėmis kepkite apie 45 min., kartą apverskite kepsnį.
8. Papuoškite porais, virtomis morkomis, džiovintomis, bet ne „girtomis“ slyvomis, mat anos labai subliuškusios lieka, bei prisiurbia alaus. Bet skanios :)
Autorės nuotr./Žaldoko karka su slyvomis |
Šalutinis karkos poveikis - norisi miego:)
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė