Ingredientai
- Šaldyti žirneliai 100 g
- Morkos 2 vnt.
- Agurkai 6 vnt. 4 - raugintų ir 2 - šviežių
- Cukinijos 1 vnt. 0,5
- Porai 1 vnt. 0,5
- Krapai 10 g
- Svogūnų laiškai 10 g
- Citrinos 2 vnt. 1 - sultys - salotoms ir 1 arbat. š. - česnakiniui majonezui
- Druska 2 arbat. š. 1 žiupsnelis - salotoms ir 1 arbat. š. - česnakiniui majonezui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Majonezas 5 valg. š. česnakinio
- Saulėgrąžų aliejus 3 valg. š. česnakiniui majonezui
- Garstyčios 1 arbat. š. maltų - česnakiniui majonezui
- Anakardžių riešutai 1 st. saujelė - česnakiniui majonezui
- Česnakai 2 skiltelės česnakiniui majonezui
- Ciberžolė 1 arbat. š. česnakiniui majonezui
Kaip gaminti
- Žirnelius atšildykite šiltu vandeniu. Morkas sutarkuokite šiaudeliais ir užmarinuokite trumpam druskos žiupsneliu ir citrinos šlakeliu.
- Raugintus agurkus ir šviežius agurkus, cukiniją, svogūnus supjaustykite kubeliais.
- Porus susmulkinkite pusžiedžiais, sukapokite krapus.
- Visus ingredientus sumaišykite su majonezu.
- Česnakinį majonezą ruošiame: Visus komponentus sumalame elektriniu trintuvu. Jei masė per skysta-dėkite daugiau anakardžių riešutų.
- Majonezą galima laikyti šaldytuve iki dviejų parų.
Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „remember every moment“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita