Ingredientai
- Burokėliai 1 vnt. šviežias
- Morkos 1 st. džiovintų
- Jūros kopūstai: 1 st.
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. stiklinė smulkinto
- Dilgėlės 1 sauja džiovintų
Kaip gaminti
- Burokėlį sutarkuokite smulkiais šiaudeliais ir dėkite į indą – tai bus pirmasis sluoksnis. Užtepkite anakardžių majonezo. Jo receptas ČIA.
- Kubeliais smulkintas džiovintas morkas pamirkykite 12 valandų vandenyje. Krėskite morkas ant burokėlių sluoksnio ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus taip pat užtepkite majonezo.
- Jūros kopūstai atstos silkę. Juos išmirkykite, sutrinkite elektriniu smulkintuvu ir 2 valandas fermentuokite iš 1 smulkinto laurų lapelio, kelių kvapiųjų pipirų bei gvazdikėlių ir 2 šaukštų citrinų sulčių paruoštame marinate. Pagal skonį pasūdykite.
- Jūros kopūstus dėkite ant morkų sluoksnio ir užtepkite majonezo.
- Paskutinis sluoksnis – iki grūdelių susmulkintas žiedinis kopūstas. Jis atstos kiaušinius.
- Patiekalą apibarstykite džiovintomis dilgėlėmis ir pastatykite 2 valandoms į šaldytuvą.
Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita