Ingredientai
- Migdolai 200 g pagrindui
- Datulės 250 g džiovintų - pagrindui
- Aliejus 14 valg. š. kokosų aliejaus - 3 - pagrindui, 4 - aguonų sluoksniui ir 7 - kokosų „varškės“ sluoksniui
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagrindui
- Aguonos 250 g aguonų sluoksniui
- Sirupas 120 ml agavų - aguonų sluoksniui
- Sultys 3 valg. š. apelsinų - aguonų sluoksniui
- Apelsinai 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotų žievelių - aguonų sluoksniui
- Anakardžių riešutai 100 g kokosų „varškės“ sluoksniui
- Kokosų drožlės 100 g kokosų „varškės“ sluoksniui
- Medus 2 valg. š. kokosų „varškės“ sluoksniui
- Vanduo 250 ml kokosų „varškės“ sluoksniui
- Citrinos 1 vnt. sulčių - pagal skonį - kokosų „varškės“ sluoksniui
Kaip gaminti
- Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį.
- Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną.
- Aguonų sluoksniui skirtas mirkytas aguonas išskalaukite. Supilkite į smulkintuvą, taip pat supilkite agavų sirupą, apelsinų sultis ir trinkite, kol masė taps balkšva.
- Tada suberkite tarkuotas apelsino žieveles, lydytą kokosų aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
- Aguonų masę tolygiai paskirstykite torto formoje ant užtepto pagrindo. Pastatykite 30 min. į šaldymo kamerą.
- Paruoškite kokosų „varškės“ sluoksnį. Visus jam skirtus produktus supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- „Varškės“ sluoksnį užtepkite ant aguonų sluoksnio ir dėkite į šaldymo kamerą dar 30 min.
- Paruoštą tortą laikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita