Ingredientai
- Makaronai 350 g ryžių formos "Risoni"
- Špinatai 2 sauja
- Laiškiniai svogūnai 6 vnt.
- Kopūstai 1 vnt. nedidelis kininis
- Citrinos 1 vnt.
- Petražolės 1 sauja šakelių
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Bazilikai 12 vnt. šviežių lapelių
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir nukoškite.
2. Didelėje keptuvėje (geriau – „Wok“) įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnėlius, grūstus česnakus, įberkite aitriosios paprikos ir 1 min. kepinkite.
3. Sudėkite špinatus ir, vartydami dviem mentelėmis, kaitinkite apie 3 min. (kol lapeliai suglebs). Sudėkite juostelėmis supjaustytą kopūstą, susmulkintas petražoles ir kepkite dar 2 min. Pagardinkite pipirais, išspaustomis citrinos sultimis ir nukelkite nuo ugnies.
4. Keptuvės turinį sumaišykite su virtais makaronais, suberkite kruopščiai nuplautus bazilikus ir iš karto patiekite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita