Ingredientai
- Bulvės 1,5 kg šviežių, kurios verdant nesubyra
- Šparaginės pupelės 500 g supjautytų į 2-3 dalis
- Pesto padažas 3 valg. š. geriau naminio
- Baltojo vyno actas 5 valg. š.
- Kedrinės pinijos 1 sauja pakepintų
- Svogūnų laiškai 1 sauja smulkiai supjaustytų
- Parmezano sūris 30 g supjaustyto drožlėmis
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Dideliame puode išvirkite bulves, jei odelė plona, galite jų net neskusti, tačiau gerai nušveiskite. Atvėsinkite ir supjaustykite į 2-4 dalis.
2. Nedideliame prikaistuvyje apvirkite šparagines pupeles - tam užteks 4 minučių. Nukoškite ir iškart perliekite lediniu vandeniu. Atidėkite, kad kiek apdžiūtų.
3. Dėkite pravėsusias bulves ir pupeles į didelį dubenį, supilkite ten pesto padažą, actą ir gerai išmaišykite.
4. Suberkite į dubenį ir kedrų riešutus, kapotus svogūnų laiškus, pagal skonį berkite druskos, pipirų, ragaukite, ar nieko netrūksta. Galiausiai užbarstykite sūrio drožlių. Tiekite iškart.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai