Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
- Cukrus 1 st. nerafinuoto cukranendrių; biskvitui
- Miltai 0,5 st. šiesių speltų; biskvitui
- Kukurūzų miltai 2 valg. š. biskvitui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Matcha arbatos milteliai 2 arbat. š. 2 biskvitui, 1 kremui ir 2 arbatai
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š. po šaukštelį biskvitui ir kremui
- Kokosų grietinėlė 250 ml kremui
- Maskarponės sūris 250 ml kremui
- Agavų sirupas 4 valg. š. kremui ir dar šaukštelis mačios arbatai
- Kokosų pienas 0,5 st. mačios arbatai
- Vanduo 0,5 st. karšto; mačios arbatai
Kaip gaminti
Ši tiramisu versija – lengvesnė, dalį maskarponės keičiau kokosų grietinėle, vietoj kavos naudojau mačią (matcha), kremą saldinau agavų sirupu, o, užuot apibarsčius kakava, pasirinkau žalius, kaip pats pavasaris, mačios miltelius.
1. Iškepkite biskvitą. Kiaušinius labai gerai plakikliu išplakite su cukrumi iki baltų putų ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Speltų miltus sumaišykite su kukurūzų miltais, mačios milteliais ir druska. Miltus suberkite į kiaušinių plakinį, gerai išmaišykite.
2. Tradicinėje kepimo skardoje patieskite kepimo popierių, į ją supilkite paruoštą tešlą, palyginkite ir pašaukite į įkaitintą 180°C karščio orkaitę 15 minučių.
3. Iškepusį biskvitą su visu kepimo popieriumi guldykite ant grotelių ataušti. Kai visai atšals, apverskite ir nulupkite kepimo popierių bei supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais, tokio pat ilgio, kokie būna sausainiai „damų piršteliai“.
4. Paruoškite mačios arbatą. Arbatos miltelius užpilkite karštu, bet ne verdančiu vandeniu ir išplakite specialia mačios arbatos šluotele, o jei tokios neturite, tiks pieno plakimui skirtas plakiklis. Po truputį, vis plakdami, supilkite pašildytą kokosų pieną ir agavų sirupą.
5. Pagaminkite kremą. Kokosų grietinėlę išplakite su agavų sirupu, sukrėskite maskarponę, įlašinkite valinės ekstrakto, toliau plakite, kol taps vientisu kremu.
6. Sluoksniuokite tiramisu. Supjaustytus biskvito gabalėlius trumpam kiškite ir ištraukite į mačios arbatą, dėkite pirmąjį jų sluoksnį, tada tepkite kremo ir vėl dėkite mirkytus biskvito gabalėlius, tada vėl kremą. Sluoksniuokite, kol indelis bus visiškai užpildytas. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo, per sietelį jį apibarstykite mačios arbatos milteliais. Dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą subręsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos