Ingredientai
- Pomidorai 8 vnt. kuo įvairesnių rūšių
- Agurkai 2 vnt. trumpavaisiai
- Salotos 1 vnt. gužė
- Kedrinės pinijos 25 g
- Citrinos 1 vnt. padažui
- Garstyčios 0,5 arbat. š. grūdėtųjų; padažui
- Medus 0,5 arbat. š. padažui
- Alyvuogių aliejus 2 arbat. š. padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Paskrudinkite kedro riešutus sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.
2. Supjaustykite pomidorus, plonomis juostelėmis supjaustykite agurkus.
3. Suplėšykite salotų lapus ir pamerkite į vandenį su 5–6 ledo kubeliais, kad jos būtų traškios ir gaivios.
4. Padažą salotoms ruoškite dubenėlyje gerai sumaišę citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, druską ir pipirus.
5. Nusausinę salotas išdėliokite jas lėkštėje su kitomis daržovėmis, apšlakstykite padažu ir apiberkite skrudintais kedro riešutais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos