Ingredientai
- Salotos 100 g salotinių sultenių
- Cukinijos 1 vnt.
- Agurkai 2 vnt. trumpavaisiai
- Avokadai 1 vnt.
- Kaparėliai 30 g
- Fetos sūris 150 g
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Česnakai 2 skiltelės
- Raudonėliai 1 arbat. š.
- Garstyčios 1 valg. š. grūdėtųjų
- Klevų sirupas 1 arbat. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Krapai 30 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Iš aliejaus, citrinų sulčių, raudonėlių, garstyčių, smulkintų česnakų ir klevų sirupo užmaišykite marinatą.
2. Nuplautas, nusausintas ir plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir agurkus sudėkite į plokščią indą, užpilkite paruoštu marinatu ir bent valandą pamarinuokite.
3. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. Išimtas išdėliokite lėkštėse.
4. Ant salotų dėkite marinuotų cukinijų ir agurkų, nuluptų, skiltelėmis pjaustytų ir citrinų sultimis apšlakstytų avokadų, berkite nuvarvintų kaparių.
5. Galiausiai ant salotų išdėliokite kubeliais pjaustytą arba šakute trupintą fetos tipo sūrį.
6. Salotas apliekite paruoštu marinatu, kuriame laikėte cukinijas ir agurkus, ir užberkite smulkintų krapų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita