Ingredientai
- Salotos 1 vnt. icebergo - nedidelė gūžė
- Avokadai 2 vnt. 2 - 3 mažieji avokadai
- Agurkai 3 vnt.
- Parmezano sūris 20 g
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių
- Medus 2 valg. š. 2 - 3
Kaip gaminti
1. Rankomis suplėšykite icebergo salotas. Supjaustykite agurkus. Sudėkite į gilų indą.
2. Pasiruoškite padažą. Aliejų, balzamiką išmaišykite kartu su druska ir pipirais. Išspauskite citrinos sultis ir pilkite į padažą. Galiausiai dėkite kelis šaukštus medaus (priklauso kokio saldumo norisi) ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Pilkite padažą ant salotų ir agurkų.
3. Salotas dėkite į lėkštes. Ant viršaus ar lėkštės kraštuose dėkite avokado gabalėlius.
4. Ant viršaus užberkite labai plonai pjaustyto permezano.
5. Tinka valgyti kartu su tamsiu prancūzišku batonu.
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita