Ingredientai
- Pomidorai 1 kg žalių
- Cukrus 350 g
- Citrinos sultys 3 valg. š.
Kaip gaminti
Jeigu tokia „uogiene“ pagardinsite vaikų blynus, esu tikra, jie kiek keistai į jus pažiūrės. O jeigu ją patieksite prie sūrio arba žvėrienos patiekalų, manau, būsite maloniai nustebinti.
Jei esate pikantiško skonio mėgėjai, į šią pomidorienę dėkite truputį čilipipiro arba imbiero, o jei norite švelnesnio skonio, tada obuolį arba kriaušę. Čia taip pat labai tiks tokie prieskoniai, kaip cinamonas ir gvazdikėliai.
1. Pomidorus supjaustykite smulkiomis skiltelėmis, suberkite į puodą, apšlakstykite citrinos sultimis, apiberkite cukrumi, išmaišykite ir palikite stovėti per naktį vėsioje vietoje.
2. Rytojaus dieną puodą dėkite ant viryklės ir vis pamaišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 20–25 minutes, kol uogienė sutirštės.
3. Supilkite į sterilizuotus stiklainiukus, užsukite, o atvėsusius dėkite į savo mėgstamiausių uogienių lentyną.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Uogienės