Ingredientai
- Tortilija 4 vnt. SANTA MARIA TEX MEX
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
- Druska 1 g 0,5 - SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje
- Žalioji citrina 80 ml šviežiai spaustų sulčių
- Aitrioji paprika 1 valg. š. SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių (arba SANTA MARIA aitriųjų paprikų)
- Kalendros 20 g šviežių
- Kopūstai 150 g savojinio kopūsto, pjaustyto plonomis juostelėmis
- Avokadai 1 vnt. pjaustyto kubeliais
- Fetos sūris 50 g trupinto
Kaip gaminti
- Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis.
- Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5–6 minutes, kol gražiai paruduos.
- Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto juostelėmis.
- Gautą masę suspauskite rankomis, įdėkite avokadų, sūrio ir palaukite apie 15–20 minučių.
- Patiekdami sudėkite paruoštą masę ant tortilijų gabalėlių ir papuoškite aitriųjų paprikų dribsniais bei trupintu fetos sūriu.
Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita