Ingredientai
- Žirniai 500 g švieži arba šaldyti žali žirniai
- Bulvės 2 vnt. didesnės
- Česnakai 5 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Daržovių sultinys 1 l
- Sviestas 3 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Grietinė 4 valg. š. arba natūralus jogurtas
- Mėtos 1 arbat. š. šviežios arba džiovintos pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą, ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus (2–3 minutes). Saugokite, kad neparuduotų.
2. Suberkite žirnius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite sultinį. Pagal skonį įberkite cukraus, druskos ir pipirų. Virkite apie 30 minučių, kol suminkštės daržovės. Įberkite žiupsnelį mėtų.
3. Sriubą sutrinkite trintuve, supilkite citrinų sultis.
4. Į lėkštes išpilstykite sriubą, įdėkite po šaukštą grietinės ar jogurto ir papuoškite mėtų lapeliais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita