Ingredientai
- Obuoliai 3 vnt. dideli, žali
- Salierai 3 vnt. lapkočiai
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, malti
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Tepamas sūris „Philadelphia“ (padažui) 300 g
- Jogurtas 5 valg. š. natūralus jogurtas - padažui
- Medus 1 valg. š. padažui
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį šviežių čiobrelių - padažui
Kaip gaminti
1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite griežinėliais.
2. Salierus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
3. Obuolius ir salierus plastikiniame inde sumaišykite su žiupsniu druskos ir citrinų sultimis, išdėliokite į gilesnius stiklinius indelius.
4. Paruoškite užpilą: sūrelį gerai sumaišykite su jogurtu, lydytu medumi, citrinų sultimis ir prieskoniais – turi išeiti kremo tirštumo masė. Jei užpilas per daug tirštas, praskieskite jogurtu, jei skystas – įdėkite sūrelio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita