Ingredientai
- Žuvis 2 vnt. lynai
- Druska 500 g nutrynimui ir 1 valg. š. į žuvį
- Citrininiai žuvies prieskoniai (1 pakuotė) 1 vnt.
- Provanso žolelių prieskoniai 1 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnis miltelių
- Česnakai 1 valg. š. miltelių
- Aliejus 50 ml
- Obuolių actas 2 valg. š.
- Majonezas 3 valg. š. Provanso
- "Dansukker" auksaspalvis sirupas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Sugaukite lynus.
2. Juos nutrinkite su dideliu kiekiu druskos, nes jie neskutami. Išimkite vidurius, galvas palikite.
3. Išmirkykite.
4. Iš aliejaus, auksaspalvio cukraus sirupo, acto, šaukšto ar pusantro druskos, citrininių žuvies prieskonių, Provanso prieskonių, aitriosios paprikos, česnako miltelių, dedant nurodytus kiekius, sumaišykite tyrelę. Ja ištrinkite žuvis ir uždengtame inde vėsiai laikykite per naktį.
5. Prieš kepant nuo žuvų viršaus nuvalykite prieskonius, nes dėl jų žuvys gali pradėti svilti. Dauguma prieskonių turėtų patekti į žuvų vidų.
6. Recepto autorei žuvytės pasirodė per sausos, tad jas dar ištrynė prieš pat kepimą Provanso majonezu.
7. Suvyniokite žuvis į foliją.
8. Užkaskite žarijose ir kepkite apie 45 min.
9. Vieną žuvį, recepto autorė tyrinėdama, ar ši iškepusi, pradūrė mediniu pagaliuku. Ir tai buvo labai geras sprendimas. Nepradurta žuvis gavosi aromatinga ir šlapia. O pradurtoji, kadangi dar ją kiek palaikė ant žarijų, gavosi lyg rūkyta - labai aromatinga, bet sausesnė, mat specialiai iš jos išleido dalį skysčio. Taigi, kepimo pabaigoje galima eksperimentuoti.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita