Ingredientai
- Zefyrai: 500 g
- Grietinėlė 500 ml 30 proc. riebumo
- Braškės 250 g
- Biskvitas:(2 - 3 lakštai tortui, tačiau nėra būtini, jeigu norite gaivesnio torto varianto 2 vnt.
- Pienas 1 st.
- Cukrus 200 g
- Želatina 20 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Sultys 1 arbat. š. burokėlių sultys kremo spalvai
Kaip gaminti
- Želatiną sumaišykite su 4 valg. š. pieno ir palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų. Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite.
- Grietinėlę plakite apie 1 minutę elektriniu plakikliu, kol nepradės tirštėti, tuomet supilkite pieną ir sudėkite įprastą ir vanilinį cukrų. Plakite masę dar 2–3 minutes.
- Dabar grietinėlės ir pieno masę sumaišykite su burokėlių sultimis ir ištirpinta želatina. Išplakę kremą iki vientisos masės, jį padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
- Braškės nuplaukite ir nusausinkite. Zefyrus supjaustykite išilgai taip, kad gautumėte iš vieno 3–4 apskritimus.
- Į torto formą įdėkite biskvitą, padenkite jį zefyrais, sudėkite smulkintas braškės ant viršaus ir užpilkite gautu kremu. Antrą sluoksnį dėliokite tokiu pačiu būdu. Papuoškite torto viršų kremu ir braškėmis.
- Palikite šaldytuve 4–5 valandoms.