Ingredientai
- Sultys 500 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (galite perpus maišyti su šviežiai spaustomis greipfrutų sultimis)
- Cukrus 2 valg. š.
- Želatina 10 g
Kaip gaminti
Želės saldainiai nekaloringi, todėl jais galėsite vaišinti ir tas bičiules, kurios dėl figūros saldėsių paprastai mandagiai atsisako.
1. Želatiną išbrinkykite nedideliame kiekyje apelsinų sulčių. Likusias sultis su cukrumi pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol šis produktas ištirps.
2. Kai pravės, įmaišykite karšto vandens vonelėje išbrinkytą želatiną. Išpilstykite į formeles ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
3. Išėmusi iš formelių, apibarstykite smulkiu ar milteliniu cukrumi.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Naudinga žinoti
Želės saldainius galima stingdyti plastikiniame padėkle nuo pirktinių saldainių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita