Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. virtos
- Miltai 1 st.
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Morkos 1 vnt.
- Moliūgai 200 g
- Petražolės 1 arbat. š. šakelė žalių
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Mairūnas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aliejus 100 ml
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Virtas bulves sutrinkite, įberkite petražolių, pasūdykite, jei reikia, ir suminkykite su miltais.
2. Aliejuje pakepinkite svogūną, po kelių minučių suverskite tarkuotą morką, dar po kokių 5 min. tarkuotą moliūgą.
3. Įberkite po žiupsnelį prieskonių, pagal skonį druskos ir troškinkite, kol suminkštės.
4. Formuokite blynus su daržovių įdaru ir kepkite aliejuje. Tinka su grietine.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių