Ingredientai
- Silkė 1 vnt. stambi, neišdarinėta
- Kefyras 1 l bus autentiškiau, jei naudosite rūgpienį
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Krapai 1 sauja
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pirmiausia reikės pasirūpinti silke: ją nulupti, išskrosti ir nuimti nuo kaulų.
2. Silkės gabalėlius pakepinkite sausoje keptuvėje, be jokių riebalų. Žuvis turi apskrusti, tapti sausa ir biri. Tuomet ją sutrinkite šakute, bet prieš tai išrinkite visas ašakas.
3. Į puodą supilkite rūgpienį ir suberkite silkę, taip pat – smulkintus svogūnų laiškus ir krapus, pagardinkite pipirais.
4. Sriubą palaikykite šaltai bent pusvalandį, skaniausia ją patiekti su šviežiomis bulvėmis.