Ingredientai
- Burokėliai 5 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Mairūnas 1 valg. š. šviežių lapelių
- Sviestas 1 valg. š. lydyto
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Balzaminis actas 1 valg. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite kartu su sviestu į keptuvę.
2. Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais.
3. Įjunkite minimalią viryklės kaitrą ir kepkite burokėlius uždengę ir retkarčiais pamaišydami 1–1,5 val., arba kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir kepkite dar 5–7 minutes. Tada burokėlius pagardinkite druska, pipirais, supilkite balzamiko actą, padidinkite kaitrą ir kepkite, kol balzamiko actas nugaruos.
4. Prieš patiekiant, apibarstykite burokėlius mairūnais.
Taip kepti galite bet kokias šaknines daržoves – morkas, salierus, pastarnokus, petražolės šaknis, taip pat pankolius. Žoleles naudokite mėgiamas – čiobrelius, raudonėlius, petražoles, šalavijus ir t.t.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai