Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 2 vnt.
- Morkos 3 vnt.
- Krapai 1 sauja
- Krienai 2 g 2 vnt. - lapų
- Vanduo 1 l marinatui
- Actas 25 ml esencijos - marinatui
- Cukrus 60 g marinatui
- Druska 30 g marinatui
- Laurų lapai 3 vnt. marinatui
- Pipirai 1 arbat. š. kvapniųjų - marinatui
Kaip gaminti
- Kopūstus išskirstykite žiedynais. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Daržoves tris minutes palaikykite verdančiame vandenyje, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.
- Į stiklainius sudėkite kopūstus, morkas, suplėšytus krienų lapus ir krapų šakeles. Iš vandens, acto esencijos, cukraus, druskos ir prieskonių išvirkite marinatą ir dar karštą supilkite ant daržovių.
- Stiklainius pridenkite dangteliais ir kaitinkite 90 laipsnių temperatūros vandenyje: puslitrinius stiklainius – 20, litrinius – 30 minučių. Užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita