Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 200 g pagrindui
- Mocarelos sūris 100 g geriau kietesnis - pagrindui
- Kiaušiniai 2 vnt. pagrindui
- Druska 1 žiupsnelis pagrindui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - pagrindui
- Aliejus 1 valg. š. kokosų, bet gali būti ir alyvuogių - pagrindui
- Česnakai 2 skiltelės pagrindui
- Sūris 100 g smulkiai tarkuotas „Parnidžio“ sūris - įdarui
- Natūrali pomidorų tyrė (įdarui): 5 valg. š.
- Pomidorai 2 vnt. dideli, supjaustyti - įdarui
- Cukinijos 1 vnt. maža, jauna, žalia, griežinėliais supjaustyta - įdarui
- Porai 50 g smulkiai supjaustytas - įdarui
- Kumpis 50 g kubeliais supjaustytas kalakutienos kumpis - įdarui
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovintas - įdarui
Kaip gaminti
Vyniotinio pagrindo ruošimas/kepimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 160-180 °C. Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite po vandeniu ir sutarkuokite smulkia burokine tarka.
2. Į keptuvę įpilkite kokosų aliejaus, sudėkite sutrintas česnako skilteles, šiek tiek pakepkite, suverskite sutarkuotą žiedinį kopūstą ir troškinkite iki kopūsto tarkiai kiek suminkštės. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pilnai atvėsti.
3. Giliame inde sutarkuokite mocarelos sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite patroškintus žiedinio kopūsto tarkius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir maltais pipirais. Palikite kelioms minutėms, kad masė susigertų, kiek pabrinktų.
4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo sukrėskite paruoštą žiedinio kopūsto masę ir tolygiai paskirstykite. Masės sluoksnis neturėtų būti storesnis nei 0,7 cm ( daugiausia iki 1 cm).
5. Pastatykite kepti 10-20 min., kol pagrindas gerai iškeps ir jo paviršius vos paskrus.
Įdaras:
1. Iškepusį vyniotinio pagrindą ištraukite iš orkaitės. Ant jo paviršiaus pabarstykite smulkinto poro, užtepkite pomidorų tyrės ir pabarstykite pusę kiekio sutarkuoto „Parnidžio“ sūrio.
2. Sudėkite smulkintą kalakutienos kumpį, ant viršaus plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją, ant jų išdėliokite pomidorų griežinėlius. Viską pabarstykite likusiu „Parnidžio“ sūriu. Ant viršaus užberkite džiovinto baziliko.
3. Kepkite 20 min. iki paviršius dailiai apskrus.
Vyniotinio kepimas:
Iškepusią picą (kol nesusukta, vadinkime taip) ištraukite iš orkaitės ir dar karštą atsargiai susukite į ritinį. Vėl pastatykite kepti kokias 10 minučių, kad paviršius apdžiūtų ir apskrustų. Ir štai - susukta pica kitaip vyniotinis iškepė - galite mėgautis dar karštu arba palikti pilnai atvėsti.
Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „IRRI style“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita