Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Kiauliena 100 g bekoniena
- Sūris 100 g fermentinis
- Kiaušiniai 2 vnt. virti
- Karis 5 g
- Čiobreliai 5 g džiovintas, maltas
- Sviestas 15 g
- Pienas 100 ml riebus
- Miltai 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų, nuolat maišant po truputį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Padažui sutirštėjus, įdėkite 3/4 tarkuoto sūrio ir dar truputį pavirkite.
3. Padažą supilkite ant žiedinių kopūstų bei kiaušinių, ant viršaus uždėkite gabalėliais pjaustytą mėsą ir užbarstykite likusio sūrio. Kepkite 180° C temperatūros orkaitėje, kol viskas gražiai apskrus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita