Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Pomidorai 2 vnt. dideli, be odelių, supjaustyti kubeliais (galima naudoti ir konservuotus)
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Kuminai 1,5 arbat. š. 0,5 sėklų ir 1 malto
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas kubeliais
- Bulvės 1 vnt. didelė, supjaustyta kubeliais
- Imbieras 1 vnt. šviežio, nykščio dydžio gabaliukas; nuluptas ir smulkiai supjaustytas ar sutarkuotas
- Česnakai 2 skiltelės smulkiai sukapotos
- Aitrioji paprika 1 vnt. žalioji; susmulkinta, be sėklų (nebūtinai)
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Kajeno pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Jogurtas 4 valg. š. natūralaus; patiekimui
- Kalendros 1 sauja šviežios; patiekimui
- Lavašas 4 vnt. gabaliukai; patiekimui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis patiekimui
- Žalioji citrina 1 vnt. supjaustyta skiltelėmis; patiekimui
Kaip gaminti
1. Plačiame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir suberkite kumino sėklas, pakepinkite keliolika sekundžių, kol ims kvepėti, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir dėkite svogūnus bei bulves. Maišydami kepinkite apie 5 min., kol svogūnai kiek suminkštės, tik neleiskite pradėti skrusti. Suberkite imbierą, česnakus ir aitriąją papriką (jei ją naudojate), pakepinkite dar apie minutę.
2. Į puodą suberkite visus maltus prieskonius, išmaišykite, pakepinkite dar apie minutę, o tada sudėkite žiedynais suskirstytą kalafiorą, pomidorus, įberkite gerą žiupsnį druskos, trumpai pakepinkite ir įpilkite į puodą apie 750 ml vandens. Vandeniui užvirus dar labiau sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite ir virkite viską apie 20 min. Jei jums atrodo, kad mišinys puode kiek per tirštas, galite pilti ir šiek tiek daugiau vandens.
3. Išgriebkite iš sriubos kelis jau išvirusius kalafiorų žiedynus ir trumpam atidėkite į šalį, o likusį puodo turinį sutrinkite elektriniu smulkintuvu (blenderiu). Paragaukite, ar netrūksta druskos.
4. Tiekite sriubą į kiekvieną lėkštę įdėdami likusių nesusmulkintų kalafiorų žiedynų, o likusius priedus kiekvienam valgančiajam leiskite pasirinkti pačiam. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos