4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Pikantiška sriuba su indiškais prieskoniais
Pikantiška sriuba su indiškais prieskoniais / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Plačiame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir suberkite kumino sėklas, pakepinkite keliolika sekundžių, kol ims kvepėti, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir dėkite svogūnus bei bulves. Maišydami kepinkite apie 5 min., kol svogūnai kiek suminkštės, tik neleiskite pradėti skrusti. Suberkite imbierą, česnakus ir aitriąją papriką (jei ją naudojate), pakepinkite dar apie minutę.

2. Į puodą suberkite visus maltus prieskonius, išmaišykite, pakepinkite dar apie minutę, o tada sudėkite žiedynais suskirstytą kalafiorą, pomidorus, įberkite gerą žiupsnį druskos, trumpai pakepinkite ir įpilkite į puodą apie 750 ml vandens. Vandeniui užvirus dar labiau sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite ir virkite viską apie 20 min. Jei jums atrodo, kad mišinys puode kiek per tirštas, galite pilti ir šiek tiek daugiau vandens.

3. Išgriebkite iš sriubos kelis jau išvirusius kalafiorų žiedynus ir trumpam atidėkite į šalį, o likusį puodo turinį sutrinkite elektriniu smulkintuvu (blenderiu). Paragaukite, ar netrūksta druskos.

4. Tiekite sriubą į kiekvieną lėkštę įdėdami likusių nesusmulkintų kalafiorų žiedynų, o likusius priedus kiekvienam valgančiajam leiskite pasirinkti pačiam. Skanaus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.