Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Faršas 500 g kalakutienos arba vištienos
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Česnakai 8 skiltelės 8 - 10
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Džiūvėsiai 1 st. 0,5
- Šoninė:(šalto rūkymo - plonai pjaustyta) 100 g
Kaip gaminti
- Žiediniui kopūstui nupjaukite lapus ir kotą ir dėkite galvą į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu 8–10 minučių, išgriebkite į koštuvą, nuliekite kuo šaltesniu vandeniu ir palikite vėsti.
- Tuo metu išminkykite faršą su prieskoniais ir džiūvėsėliais.
- Atsikirpkite du didelius lakštus aliuminio folijos, sudėkite juos vieną ant kito kryžiumi, į centrą dėkite apvirtą žiedinį kopūstą (kotu žemyn), ant viršaus – faršą, jį tolygiai paskirstykite iki pat apačios.
- Imkite šoninės juosteles ir jomis padenkite visą faršo masę.
- Aliuminio folijos lapus pakelkite į viršų ir užspauskite, kad neliktų jokių tarpų.
- Kamuolys keliauja į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 min., tuomet aliuminio foliją atidenkite, padidinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie 15 min.
- Patiekalas skanus tiek karštas, tiek šaltas.
Receptą atsiuntė Renata Š.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita