Ingredientai
- Imbieras 1 vnt. 5 cm ilgio gabaliukas šviežio
- Česnakai 4 skiltelės
- Aitrioji paprika 0,5 arbat. š. maltos
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Kalendros 1,5 arbat. š. maltos; ir dar sauja šviežios patiekimui
- Kuminai 1,25 arbat. š. malto
- Čili pipiras 1 vnt. žaliasis
- Žiediniai kopūstai 700 g
- Kokosų pienas 400 ml
- Anakardžių riešutai 120 g
- Šaldyti žirneliai 90 g
- Morkos 90 g pjustytų kubeliais arba tinka ir šaldytos
- Prieskoniai Garam masala 0,5 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Imbierą nulupkite. Jį, česnaką ir žalią aitriąją papriką sukapokite (jei norite aštresnio troškinio, palikite sėklytes). Suberkite visus tris ingredientus į grūstuvėlę, įberkite žiupsnį druskos ir trinkite, kol gausite vientisą pastą.
2. Svogūnus nulupkite ir smulkiai sukapokite. Didelėje keptuvėje su dangčiu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir kepinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol jie taps auksiniai ir ims vos ruduoti. Sudėkite imbiero, česnako ir aitriosios paprikos pastą. Nuolat maišydami kepinkite 3–4 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, maltą kalendrą, kuminą, maltą aitriąją papriką ir 1 1/4 arbat. šaukšt. druskos. Gerai išmaišykite.
3. Žiedinį kopūstą sulaužykite žiedynais. Suberkite juos į keptuvę ir išmaišykite, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais. Supilkite kokosų pieną ir užvirkite. Uždenkite dangčiu ir kaitinkite 10–12 minučių.
4. Kol žiedinis kopūstas troškinasi, pakepinkite anakardžius sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti. Palikite atvėsti.
5. Kai žiedinis kopūstas bus minkštas, suberkite žirnelių ir morkų mišinį beigaram masalą. Išmaišykite ir kaitinkite dar 4–5 minutes. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite prieskoniais, druska ar kokosų pienu.
6. Prieš pat tiekdami apibarstykite karį kepintais riešutais, sukapota kalendra bei įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Tiekite su basmati ryžiais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų