Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. apie 450 g svorio
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. vidutinis
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Rozmarinai 0,5 valg. š. šviežiai kapoto
- Kiaušiniai 7 vnt.
- Druska 1 arbat. š.
- Bazilikai 15 g šviežių supjaustytų
- Miltai 120 g
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š.
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Kietasis sūris 150 g Parmezano ar Džiugo, tarkuoto
- Sezamo sėklos 1 arbat. š.
- Juodgrūdė 1 arbat. š. jei neturite, nedėkite, galite pakeisti tokiu pat kiekiu papildomo sezamo
Kaip gaminti
1. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais. Sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 15 min. – žiedinis kopūstas turi būti minkštas. Nukošiame vandenį ir paliekame nuvarvėti kiaurasamtyje.
2. Nulupame svogūną, atpjauname kelis 5 mm storumo griežinėlius ir juos išskaidome. Atidedame juos į šoną. Likusį svogūną susmulkiname. Kartu su rozmarinu ant vidutinės ugnies pakepiname aliejuje, iki suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
3. Į didelį dubenį sudedame kepintus svogūnus, įmušame kiaušinius, suberiame druską, sumetame baziliko lapelius ir viską gerai išmaišome šluotele. Tuomet atskirai permaišome miltus, kepimo miltelius ir ciberžolę, viską suberiame į kiaušinio plakinį. Ir vėl gerai išmaišome. Įmaišome tarkuotą sūrį. Tuomet sudedame ir atsargiai sumaišome žiedinius kopūstus.
4. Sviestu ištepame 24 cm formą, jos šonus apibarstome sezamais ir juodgrūde. Supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių, ant paviršiaus išdėliojame svogūnų žiedus.
5. Kepame 200 °C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukiame ir leidžiame pyragui pailsėti 20 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis