Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. Vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Vištienos sultinys 500 ml arba daržovių
- Pienas 500 ml lieso
- Kiauliena 30 g gabalėlis rūkytos šoninės
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- gabalėlis pelėsinio sūrio 30 g
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir padalykite nedideliais žiedynais.
2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
3. Dideliame puode užvirinkite sultinį, sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus ir smulkintą svogūną. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir pavirkite maždaug 15 min.
4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti. Susmulkinkite daržoves elektriniu grūstuvu. Kai masė taps vientisa, įmaišykite pieną. Pasūdykite sriubą, pagardinkite pipirais ir užvirinkite.
5. Keptuvėje apkepinkite plonais griežinėliais pjaustytą šoninę.
6. Į dubenėlį įpilkite sriubos, ant viršaus užtrupinkite pelėsinio sūrio, uždėkite kelis keptos šoninės gabalėlius. Tiekite su skrudinta balta duona.
Kulinaro patarimas: pertrintą žiedinių kopūstų sriubą galima pagardinti graikiniais riešutais arba migdolais. Riešutus suberkite prieš sugrūsdama sriubą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita