Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Porai 30 g gabalėlis
- Ryžiai 4 valg. š. ilgagrūdžiai
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Pipirai 8 vnt. keli kvapieji ir aitrieji
- Vištiena 2 vnt. viščiukų šlaunelės
Kaip gaminti
1. Nuplautą žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynėliais.
2. Raudoną saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais.
3. Nuluptus porus supjaustykite griežinėliais.
4. Į puodą sudėkite nuplautas viščiuko šlauneles, įpilkite apie pusantro litro vandens. Kai užvirs, sumeskite laurų lapus, pipirus ir apie 20 minučių pakaitinkite. Suberkite ryžius ir virkite dar 10 minučių.
5. Šlauneles išgriebkite. Nuo kaulų nupjaustykite mėsą, susmulkinkite.
6. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite porų griežinėlius. Sudėkite smulkintą mėsą ir kepinkite dar kelias minutes. Suverskite į puodą su ryžiais, išmaišykite, luktelėkite, kol užvirs.
7. Sumeskite smulkintus žiedinius kopūstus, paprikas ir virkite, kol daržovės suminkštės. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Tiekiant tinka užbalinti liesa grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita