Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. supjaustyti
- Morkos 2 vnt. išilgai supjaustytos
- Miltai 2 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės supjaustytos
- Žiediniai kopūstai 0,5 vnt.
- Konservuoti pomidorai 400 g pjaustytų
- Šaldyti žirneliai 200 g
- Bulvės 900 g
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė be lapelių
- Pienas 1 st.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia, ugniai atspariame inde ant vidutinės kaitros įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepinkite 10 minučių, kol suminkštės. Tuomet įmaišykite miltus ir pavirkite dar porą minučių. Sudėkite morkas, kalafiorą, česnaką ir rozmariną. Troškinkite 5 minutes, kol viskas ims minkštėti.
2. Vėliau prie daržovių sudėkite konservuotus pomidorus, o į likusią tuščią skardinę pripilkite vandens ir juo papildykite troškinį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių, tuomet dangtį nuimkite, pavirkite 10–15 minučių, kol padažas pasidarys tirštas ir daržovės išvirs. Įdėkite prieskonių, įmaišykite žirnelius bei troškinkite dar minutę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai