Ingredientai
- Gvazdikėliai 10 vnt.
- Anyžiai 5 vnt.
- Aitrioji paprika 3 vnt. Chalapos
- Muskatas 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 valg. š. grūdeliais
- Garstyčių milteliai 2 arbat. š.
- Imbieras 1 valg. š. malto
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Cukrus 3 valg. š.
- Druska 80 g
- Jaučio liežuvis 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Visus prieskonius, išskyrus gvazdikėlius, išmaišykite 1 litre šilto vandens. Druska ir cukrus turi ištirpti. Įpilkite 1 litrą šalto vandens, įdėkite jautienos liežuvį, uždenkite. Svarbu, kad marinatas visiškai apsemtų liežuvį. Pastatykite šaltai marinuotis 2 dienas.
2. Į puodą įdėkite marinuotą liežuvį, suberkite susmulkintus svogūnu, Chalapos papriką ir gvazdikėlius, įpilkite vandens, kad apsemtų liežuvį. Virkite apie 2 valandas, kol liežuvis suminkštės. Stebėkite, kad virimo metu liežuvis būtų visąlaik apsemtas.
3. Išvirtą liežuvį išimkite iš vandens, nulupkite ir dar kartą įdėkite į puodą su vandeniu, kuriame virė, kelioms minutėms. Išimkite, atvėsinkite ir patiekite karštą arba atvėsusį. Galite su juo gaminti sumuštinius.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Užgavėnės, Velykos