Ingredientai
- Miltai 200 g tešlai
- Sviestas 130 g šaltas sviestas - tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 tešlai ir 3 įdarui
- Vanduo 2 valg. š. tešlai
- Actas 1 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Šoninė (įdarui) 100 g
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. įdarui
- Šaldyti žirneliai 350 g įdarui (tinka ir švieži, ir šaldyti)
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Grietinėlė 200 ml įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis malto - įdarui
Kaip gaminti
1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, acto, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą, subadykite šakute ir dar pusvalandį laikykite šaldytuve.
2. Šoninę su pjaustytu svogūnu pakepinkite, kol parus, tuomet įdėkite pjaustytą česnaką. Ant tešlos dėkite įdarą ir suberkite žirnelius.
3. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir užpilkite ant žirnelių. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių. Skanaus.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita