Ingredientai
- Šaldyti žirneliai 300 g
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 2 skiltelės
- Morkos 1 vnt.
- Porai 1 vnt. 1/2 poro
- Bulvės 2 vnt. nedidelės
- Duona 4 vnt. 4 riekutės skrudinamosios
- Sviestas 1 valg. š.
- Grietinėlė 100 ml
- Vištiena 200 g rūkytos filė
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. ryšulėlis šviežių žalumynų
Kaip gaminti
1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelėmis pjaustytą rūkytą vištieną, verskite smulkintas daržoves, žirnelius ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Supilkite grietinėlę, dar kiek pakaitinkite, tada sriubą supilkite į puodą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu.
4. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, berkite duonos skrebučių ir kapotų žalumynų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita