Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt. šalotiniai svogūnėliai
- Čiobreliai 1 vnt. šakelė ir lapelių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Šaldyti žirneliai 800 g arba žali
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Vynas 100 ml baltas
- Daržovių sultinys 600 ml
- Grietinė 3 valg. š. riebi
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Krevetės 12 vnt. didelės
Kaip gaminti
1.Svogūnus susmulkinkite ir su čiobrelių lapeliais patroškinkite aliejuje. Suberkite žirnelius, šiek tiek paskaninkite druska ir cukrumi, supilkite vyną, truputį pavirkite.
2.Supilkite sultinį ir virkite 15–20 minučių. Išsukite iki purumo ir pertrinkite. Įmaišykite grietinę, pagardinkite druska ir pipirais.
3.Krevetes pakepinkite alyvuogių aliejuje, apibarstykite druska ir pipirais.
4.Sriubą išpilstykite į lėkštes ir į kiekvieną įdėkite tris krevetes. Papuoškite šviežiais čiobreliais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita