Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. 3-4
- Žirniai 1 st. skaldyti
- Grybai 6 vnt. 5–6 džiovinti grybai (geriausiai tinka baravykai)
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 3 vnt. kvapieji ir juodieji pipirai (žirniukai)
- Laurų lapai 2 vnt.
- Petražolės 1 valg. š. šviežios
Kaip gaminti
1.Žirnius ir grybus atskirai pamirkykite apie valandą. Išmirkusius grybus gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, sudėkite į puodą su vandeniu (apie 1,5 l) ir užvirkite.
2.Sudėkite išmirkusius žirnius, įmeskite laurų lapelius, pipirų ir virkite apie 30 minučių, kol žirniai suvirs. Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite, kol suminkštės (apie 10 minučių).
3.Tuo tarpu susmulkinkite luptą svogūną ir pakepinkite su sviestu, kol ims gražiai rusti. Supilkite į verdančią sriubą ir virkite 5–7 minutes.
4.Nukeltą nuo ugnies sriubą pagardinkite kapotomis petražolėmis, pasūdykite ir palaikykite uždengtą kelias minutes. Valgykite su grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita