Ingredientai
- Mėsa 300 g juosta neriebių rūkytų šonkauliukų
- Vanduo 2500 ml
- Svogūnai 1 vnt.
- Bulvės 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Žirniai 1 st. skaldyti džiovinti žirniai (norint tirštesnės sriubos – daugiau)
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 3 valg. š. sauja krapų, petražolių
Kaip gaminti
1.Į verdantį vandenį sudėkite nuplautus žirnius ir mažesniais gabalėliais (po vieną kauliuką) pjaustytus šonkaulius. Uždengę virkite ant mažos ugnies. Tuo metu paruoškite sriubai užpilą.
2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morką nuskuskite ir stambiai sutarkuokite. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš pradžių apkepkite svogūną, tuomet suberkite tarkuotą morką ir dar pakepkite kelias minutes.
3.Kai žirniai bus beveik išvirę, sudėkite dvi nedideliais kubeliais pjaustytas luptas bulves. Pagardinkite druska, pipirais. Virkite, kol žirniai ir bulvės bus minkšti.
4.Pabaigoje į sriubą įmaišykite keptus svogūnus su morkomis ir smulkintus žalumynus.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita