Ingredientai
- Jautiena 600 g faršas
- Daržovių sultinys 600 ml
- Žirniai 250 g ankštys
- Ryžiai 375 g ilgagrūdžiai
- Svogūnai 1 vnt.
- Agurkai 1 vnt. raugintas
- Aliejus 2 valg. š.
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Mėtos 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Raugintą agurką stambiai sutarkuokite. Mėtas nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, supjaustykite išilgai į 7–8 dalis.
2.Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite jautienos faršą, svogūnus, sukrėskite pomidorų pastą ir maišydami kepinkite apie 10 minučių. Pasūdykite, pabarstykite malta aitriąja paprika.
3.Supilkite karštą daržovių sultinį ir užvirinkite. Suberkite ryžius, žirnių ankštis, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite 15–20 minučių, kol skystis išgaruos.
4.Į ryžių masę sudėkite tarkuotus agurkus, kapotas mėtas ir atsargiai išmaišykite.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita